Egy ősi titok a kiemelkedő sportteljesítményért

1993-at írunk, amikor a Cordyceps a nyugati sportolók felkészítésében közreműködő szakemberek érdeklődésének a középpontjába került. Történt ugyanis, hogy az 1993-as szabadtéri Atlétikai világbajnokságon, Stuttgartban, az addig igen csak elhanyagolható eredményeket elérő kínai futónők óriási meglepetésre három számban 3 számban (1500 m, 3000 m és 10 000 m síkfutás) is a dobógó legfelső fokára álhattak.

Ezen sportolók a felkészülésük alatt az olimpiai csapat orvosának tanácsára renszeresen Cordyceps-et fogyasztottak. Rá egy hónapra a Kínai Nemzeti Játékokon a csapat egyik tagja, Wang Junxia a VB arany mellé ujabb elismerést szerzett magának, és a Cordyceps-nek, hiszen megdöntötte a 10.000 m-es síkfutás női világcsúcsát is.

A Cordyceps azóta is folyamatosan a nyugati sport tudományos élet érdeklődésének középpontjában van. Számos kutatás próbálta igazolni vagy cáfolni az ásziai kutatók eredményeit.

Csak hogy egyet említsek, 2003-ban Koh és munkatársai egereken végzett vizsgálatokkal igazolták, hogy a Cordyceps sinesis micéliumából készült forró vízes hatóanyag-frakciók napi 150 mg, illetve 300 mg mennyiségben eredményesen növelték az úszóteljesítményt, ugyanakkor gátolták a koleszterinszint növekedését.

Ezek mind olyan tények, melyek alátámasztják a Cordyceps nagyszerűségét, illetve hatásait az emberi szervezetben. Számomra is nagy segítség a mindennapjaim során, hiszen rendszeresen futok, illetve edzem, és mivel a Cordyceps nagymértékben fokozza a vér oxigénszállító képességét, így hasznos táplálékkiegészítő a mindennapokban.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a gyulladáscsökkentő hatásáról sem, ami pedig a legegyszerűbb megfázásoktól, egészen az ízületi gyulladásokig mindenre nyújthat támogatást.

Engem már évek óta lenyűgöz ez a kapszula, hiszen a saját bőrömön érzem a hatását nap, mint nap, de a fentebb említett példák is csak arra engednek következtetni, hogy egy nagyszerű termék van a kezünben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.